Brzi pregled korpe

KAMIONSKE GUME I GUME ZA AUTOBUSE - TERETNE GUME

Poštovani,
Za sve informacije vezane za teretne gume kontaktirajte Sašu Stepovića na sledeće brojeve telefona:
011/655-66-77
064/6471-853

Kada menjati kamionske gume

Stručnjaci nisu utvrdili nikakve fiksne smernice za zamenu guma poluprikolice u pogledu kilometraže ili starosti. Gume za kamione su dizajnirane i proizvedene kako bi izdržale tešku upotrebu, dugačke vožnje i različita okruženja, a trebalo bi da traju 150.000 km ili više.

Menjanje pohabanih guma

Važno je zameniti gume koje pokazuju znake dubokog ili neobičnog habanja. Ukoliko je dubina šare manja od nekoliko cm, gume treba zameniti. Pored toga, ako se u bočnim zidovima pojavljuju pukotine i gume imaju kvrge ili su blistave, isto je vreme da se gume zamene zbog sigurnosti. Međutim, ako zamenite gume na desnoj strani osovine, važno je zameniti i one sa leve strane, ili možete naneti oštećenje diferencijala.

Gume za autobuse

Ispravnost guma na autobusima je još bitnija zbog opasnosti u koju se dovodi veliki broj života u slučaju da su gume istrošene. Obavezna je česta provera naduvenosti i pritiska u gumama na autobusu.
Blago izduvane gume mogu dovesti do nepravilnog habanja gazećeg sloja, degradirane izdržljivosti i kraćim životnim vekom gazećeg sloja, uz smanjenu efikasnost goriva zbog toga što autobus mora raditi teže sa manje stabilnim gumama. Kao česti prevoznici vrednog tereta, sve vrste autobusa moraju redovno održavati i menjati svoje gume.